973 624 058
Informació: 973 624 058
Reserves: 932 041 041

ca

Descobreix un espai únic 

Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

 • Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

  Situat al cor del Pirineu de Lleida, constitueix la representació més genuïna de l’alta muntanya i és únic per la majestuositat dels seus paisatges i per la riquesa de la flora i la fauna que acull.
  El parc nacional d'Aigüestortes està sembrat d’avets i boscos de pi negre centenaris i el reguen gairebé 200 estanys d'alta de muntanya, on troben refugi l’isard, el gall fer, la marmota i el mític trencalòs.

  La part oriental és accessible des de la vall d'Espot i comprèn les valls altes dels rius Escrita i de Peguera. La primera comprèn l'estany de Sant Maurici i la muntanya dels Encantats, així com també les valls laterals amb els estanys de Monestero, Subenuix, Ratera i Amitges. A la vall de Peguera trobem els estanys de Trescuro, Tort, Trullo i Negre, entre altres. Consulteu els seus accesos

   

  Les millors excursions per iniciar-se en el coneixement del parc són el Camí dels Enamorats, la Roca de la Cremada, l’estany Llong, el tomb a l’estany de Sant Maurici pel mirador i Amitges. Al Parc Nacional es poden observar fenòmens glacials com les valls en forma d’U i els estanys naturals. El paisatge inclou prats alpins i tarteres, i les parets més baixes de la zona estan cobertes per boscos d’avets i pins. Alguns dels cims del parc tenen altituds properes als 3.000 m, per la qual cosa el Parc compta amb gran quantitat de refugis i altres serveis externs com cases de recepció de visitants.

  Un parc nacional és un patrimoni natural i cultural que cal respectar i conservar per tal que les generacions futures també puguin gaudir del paisatge, la geomorfologia, la flora i la fauna. Totes les activitats s'hi veuen sotmeses, doncs, a la conservació dels valors que en van motivar la creació. També és, per les seves característiques, un lloc privilegiat. Per això cal mantenir-ne l'estat actual i preservar-lo de tot risc d'alteració o agressió. Aquesta difícil tasca no és possible sense la col·laboració dels visitants.

  Què s’hi pot fer?
  El Parc Natural ofereix un ampli ventall de possibilitats per a tots els visitants. Es tracta d’un espai que convida a passejar i gaudir dels paisatges que l’envolten. Descobreix totes les activitats i rutes que s’hi poden fer!

  Normes i consells
  Per garantir la conservació del parc, es recomana seguir la normativa de protecció establerta.

   

   

   

   

  parc nacional
  Casa del Parc
  Carrer de Sant Maurici núm. 5, Espot
 • Horaris de la Casa del Parc

  Invierno
  Del 1/09 al 30/06: De 9:00 a 14:00 h y de 15:30 h a 17:45 h.
  Verano
  Del 1/07 al 31/08: 9:00 al 14:00 h y de 15:30 h a 17:45 h.
  Días cierre
  Domingos y festivos por la tarde. Días 1 y 6 de enero y 25 y 26 de diciembre.
 • Galeria d'imatges

 • Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

  Font: EPIPAL

Altres webs de FGC
Reservar a Espot
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.