973 624 058
Informació: 973 624 058
Reserves: 932 041 041

ca

Descobreix Espot 

Centre de Trail Running dels Pirineus

 • Espot, el nou Centre Trail dels Pirineus

  El poble d'Espot està situat a la principal porta d'entrada del Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici. És una població amb molta tradició de muntanya, rodejada de cims de prop de 3.000 metres. És un autèntic paradís per als senderistes i corredors, que troben en els seus camins i pistes els millors espais per practicar el seu esport favorit. Circuits que es troben durant molts quilòmetres a més de 2.000 metres d'altitud, llargues pistes sense desnivells, senders divertits i variats... Tot està pensat perquè el practicant pugui gaudir de la seva estada.


  A l'hivern, l'estació d'esquí d'Espot rep multitud d'esquiadors de muntanya ateses les seves possibilitats per a la pràctica d'aquest esport, tenint tot un Parc Nacional al seu abast i uns refugis que serviran de suport durant les travesses.


  El Parc Nacional ofereix centenars de quilòmetres de senders nets i senyalitzats i cims d'alta muntanya.


  El poble d'Espot disposa de nombrosos allotjaments, com hotels, cases rurals, càmping i apartaments. A pocs quilòmetres es troba Esterri d'Àneu, població capital de les Valls d'Àneu on hi ha tots els serveis que es puguin necessitar.

   


  Les Valls d'Àneu ofereixen moltes altres possibilitats i activitats, com el ràfting, el descens de barrancs, l'escalada, centenars de quilòmetres i senders per a la pràctica de BTT, nombrosos ports de muntanya per al ciclisme de carretera, una gastronomia única i un territori autèntic, a més de constituir la primera destinació turística familiar d'interior que es va crear a Catalunya.


  Per a què l'entrenament sigui totalment autònom, totes les rutes estan indicades amb inici de ruta, distància i desnivell. Totes els tracks estan registrats en l'aplicació de l'estació, tots els usuaris que vulguin fer-ne un i poder enregistrar els seus entrenaments només hauran de descarregar-se l'aplicació i aquesta en registrarà la marca i permetrà veure el progrés.

 • Passaport Espot Àneu

  Amb tot, la zona també ofereix una gran diversitat d'allotjaments. L'Associació Turística de les Valls d'Àneu junt amb FGC han creat el Passaport Espot Àneu que per només 20,00 € es podrà gaudir dels següents serveis si s'ha pernoctat prèviament en un allotjament de les Valls d'Àneu. Es poden adquirir directament els següents:


  - 2 viatges en taxi 4x4 fins als circuits situats en altitud.
  - Caiac al llac de la Guingueta
  - 1 forfet gratuït amb la compra d'un altre a l'estació d'esquí
  - Cessió gratuïta de raquetes de neu si es dorm a un dels establiments associats
  - 10% de descompte als establiments associats reservant directament en la següent estada

   

  Passaport Espot Àneu
  • Kilòmetre Vertical Pala d’Eixe

   Es tracta d'un recorregut que surt de la base de l'estació d'Espot, a la cota 1500, passant per l'estació d'esquí fins a arribar gairebé a la part més alta d'aquest cim.


   Només cal descarregar-se una aplicació per poder entrar al rànking i es pot fer quan un vulgui.

  • Circuit A: Roca Blanca

   Recorregut pla que surt del mateix poble d'Espot. Cada km està identificat amb el que és ideal per fer sèries. Pista plana.


   Distància: 4 km
   Altitud sortida: 1317 m
   Altitud arribada: 1309 m

    

  • Circuit B: Lladres – Canonada

   Circuit ideal per entrenar el quilòmetre vertical ja que permet córrer durant tot el recorregut, salvant quasi 500 m. Camí-pista que surt de la carretera de Sant Maurici, a uns 2 km d'Espot. Puja fins a l'anomenada "piscina". Ideal per fer entrenaments de Kilòmetre Vertical.


   Distància: 2,9 km
   Altitud sortida: 1459 m
   Altitud arribada: 1901 m
   Percentatge mig: 15%

  • Circuit C: Canal Sant Maurici

   Pista-camí que surt de la "piscina" i arriba fins al Refugi Mallafré, a l'Estany de San Maurici.


   És un recorregut absolutament pla i ideal per a entrenaments en altitud. Si enllacem el circuit B amb aquest, podem arribar a l'Estany de Sant Maurici si continuem pel camí i creuem els dos túnels existents. Un cop aquí podem baixar fins la sortida del circuit B pel camí directe, amb el que faríem uns 15 km.


   Distància: 3,6 km
   Altitud: 1902 m

  • Circuit D: Coll Triador - Creu de l'Eixol

   Surt de la Creu de l'Eixol, on podrem accedir amb transport públic.


   Impressionant recorregut per entrenar a una alçada mitjana de 2170 m, amb continus tobogans. Les vistes sobre l'Alt Pirineu són magnífiques. És un dels millors llocs de la Península per realitzar entrenaments en altitud.


   Possibilitat de pujar al Montsent de Pallars, de 2880 m.


   Distància: 18 km (anar i tornar 36 km)
   Altitud mínima: 2101 m
   Altitud màxima: 2275 m
   Desnivell positiu acumulat: 353 m

  • Circuit E: Campmaior

   Recorregut que surt al costat del refugi de Quatre Pins, molt a prop de la Creu de l'Eixol.


   Ens situarem per damunt dels pobles d'Escart i Baiasca. És un circuit circular a una altitud mitjana de 2000 m. Ideal per millorar la tècnica, ja que el 80% transcorre camp a través, per terreny herbós i amb continus canvis de pendent.


   Distància: 10 km
   Altitud mínima: 1995 m
   Altitud màxima: 2188 m
   Desnivell positiu acumulat: 385 m

 • Mapa rutes Espot

 • App Espot Apple
  App Espot Apple
  App Espot Android
  App Espot Android
Altres webs de FGC
Reservar a Espot
Compra / recàrrega forfet
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.