973 624 092
Informació: 973 624 092
Assistència a pistes: 973 624 058
Oficines Centrals: 973 621 199

Actualitat 

Notícies

Arranquen els Mundials FIS Para Alpine Ski 2023 a Espot

Data de la notícia: 20-01-2023
Compartir aquest esdeveniment
Tags: PARASKI ALPÍ 2023, PARASKI ALPÍ ESPOT 2023, MUNDIALS PARASKI ALPÍ 2023, CAMPIONATS MÓN PARASKI ALPÍ 2023

Les intenses nevades de les últimes hores fan variar lleugerament un programa que s’espera intens i amb unes condicions òptimes

Les esquiadores espanyoles Audrey Pascual i María Martín-Granizo participaran a les proves de Slalom i Slalom Gegant

 

ESPOT, 20 de gener de 2023

 

Del 20 al 29 de gener, l’estació catalana d’Espot es converteix en la seu dels FIS Para Alpine Ski World Championships 2023, el campionat mundial d’esquí adaptat homologat per la Federació Internacional d’Esquí, en què participaran 87 esquiadors i esquiadores de 26 països. Després de dos dies d’intenses nevades, el petit poble d’Espot ha quedat tenyit d’un blanc de postal, l’escenari perfecte per donar el tret de sortida als campionats amb la cerimònia inaugural.

 

Presidida per la Hble. Consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà; el Secretari del Comitè Paralímpic Espanyol, Sr. Miquel Segarra; el director de FGC Turisme, Sr. Toni Sanmartí; i l’alcalde d’Espot, Il·lm Sr. Josep Sebastià, ha tingut lloc aquesta mateixa tarda.

 

En aquest sentit, l’alcalde d’Espot, Il·lm. Sr. Josep Sebastià ha donat la benvinguda als equips, desitjant sort als atletes que a partir de demà participaran en les proves dels mundials. Tot seguit, la Hble. Consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, ha afegit que “Catalunya ha sigut i vol ser pionera en la integració en els esports de neu. Tenim un ferm compromís amb la integració social a través de l’esport, cosa que reforça el paper central de l’esport com a eina transformadora i com a eina de cohesió social”. D’altra banda, ha desitjat sort als esportistes i ha agraït el fet que les estacions catalanes tinguin un gran nivell des del punt de vista de l’accessibilitat, “i unes condicions envejables, sense limitacions per a ningú”.

 

El Secretari del Comitè Paralímpic Espanyol, Sr. Miguel Segarra, ha agraït a FGC i a la FIS la organització d’aquests mundials i ha senyalat que “aquests campionats suposen un pas endavant en la inclusió de l’esport Paralímpic. Durant els propers dies, els atletes ens mostraran un gran nivell d’exigència i esforç, sabem que fan una tasca increïble i n’estem molt orgullosos”. A més, ha afegit que “estem treballant perquè ben aviat puguem acollir uns jocs olímpics paralímpics. A Espanya lluitem per a ser inclusius en tots els aspectes i ara és el moment de ser-ho amb l’esport”.

 

La primera prova dels mundials en disputar-se, si la previsió meteorològica ho permet, serà la Supergegant a la categoria masculina i la femenina, demà dissabte 21 de gener a les 10:30h.

Disciplines i proves

 

Durant els mundials es disputaran proves en les disciplines de slalom, slalom gegant, alpí combinat, supergegant, descens i slalom paral·lel. Fins a 87 esquiadors de 26 països han viatjat fins a Espot per participar a les proves. El combinat espanyol estarà representat per Audrey Pascual i María Martín-Granizo, que competiran en slalom gegant i slalom, els dies 25 i 27 de gener, respectivament, si la meteorologia ho permet.

 

Els esportistes que hi participen competiran en tres categories en funció del grau de limitació de l’activitat derivada de la discapacitat que pateixin, seguint un sistema de factors que permet preparar competicions entre atletes amb diverses minusvalies. Totes les proves es disputaran en les categories masculina i femenina.

 

Els atletes utilitzaran equipament adaptat a les seves necessitats, ja siguin esquís individuals, esquís adaptats o ajudes ortopèdiques. Per altra banda, els esquiadors i esquiadores amb discapacitat visual que competiran en qualsevol de les disciplines del campionat rebran el suport de guies vidents, que mitjançant senyals sonores els indicaran quin recorregut han de seguir en tot moment.

 

Compromís amb l’esport adaptat

 

FIS Para SnowSports World Championships és un certamen anual impulsat i homologat per la Federació Internacional d’Esquí (FIS). Es tracta d’una competició adaptada a atletes amb discapacitat física, com ara lesions medul·lars, deteriorament de la coordinació o amputacions i problemes de visió.

 

Sota la gestió de FGC Turisme, l’estació d’Espot reforça temporada rere temporada el seu compromís amb l’esport adaptat a favor de tots aquells atletes amb discapacitat que gaudeixen a la neu. Les condicions i els serveis que ofereixen ambdues estacions estan pensats perquè tothom en pugui fer ús i les seves instal·lacions posen a disposició dels esquiadors i esquiadores amb discapacitats totes les facilitats que puguin necessitar per gaudir de la neu sense limitacions.

Arranquen els Mundials FIS Para Alpine Ski 2023 a Espot
FGCALTRES WEBS D’FGC TURISME
Reservar a Espot
Compra / recàrrega forfet
Top
x
CLUB PIRINEU 365
Introdueixi el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.