973 624 058
Informació: 973 624 058
Reserves: 932 041 041

ca

Descobreix Espot 

Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

 • Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

  Situat al cor del Pirineu de Lleida, constitueix la representació més genuïna de l'alta muntanya i és únic per la majestuositat dels seus paisatges i per la riquesa de la flora i la fauna que acull. El parc està sembrat d'avets i boscos de pi negre centenaris i el reguen gairebé 200 estanys d'alta de muntanya, on troben refugi l'isard, el gall fer, la marmota i el mític trencalòs.


  La part oriental és accessible des de la vall d'Espot i comprèn les valls altes dels rius Escrita i de Peguera. La primera comprèn l'estany de Sant Maurici i la muntanya dels Encantats, així com també les valls laterals amb els estanys de Monestero, Subenuix, Ratera i Amitges. A la vall de Peguera trobem els estanys de Trescuro, Tort, Trullo i Negre, entre altres.

 • Les millors excursions per iniciar-se en el coneixement del parc són el Camí dels Enamorats, la Roca de la Cremada, l'estany Llong, el tomb a l'estany de Sant Maurici pel mirador i Amitges. Al Parc Nacional es poden observar fenòmens glacials com les valls en forma d'U i els estanys naturals. El paisatge inclou prats alpins i tarteres, i les parets més baixes de la zona estan cobertes per boscos d'avets i pins. Alguns dels cims del parc tenen altituds properes als 3.000 m.


  Un parc nacional és un patrimoni natural i cultural que cal respectar i conservar per tal que les generacions futures també puguin gaudir del paisatge, la geomorfologia, la flora i la fauna. Totes les activitats s'hi veuen sotmeses, doncs, a la conservació dels valors que en van motivar la creació. També és, per les seves característiques, un lloc privilegiat. Per això cal mantenir-ne l'estat actual i preservar-lo de tot risc d'alteració o agressió. Aquesta difícil tasca no és possible sense la col·laboració dels visitants.


  Què s'hi pot fer?

  El Parc Natural ofereix un ampli ventall de possibilitats per a tots els visitants. Es tracta d'un espai que convida a passejar i gaudir dels paisatges que l'envolten. Descobreix totes les activitats que s'hi poden fer!


  Normes i consells

  Per garantir la conservació del parc, es recomana seguir la normativa de protecció establerta


  Com arribar-hi?

  Al poble d'Espot hi ha un servei de transport en taxis 4x4 que porten fins a l'estany de Sant Maurici, entre d'altres. 

  Per a més informació, truca al
  973 624 036
  o envia un correu electrònic a:

  [email protected]

  o consulta la pàgina web del Parc Nacional

   

 • Galeria d'imatges

Altres webs de FGC
Reservar a Espot
Compra / recàrrega forfet
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.