973 624 092
Informació: 973 624 092
Assistència a pistes: 973 624 058
Oficines Centrals: 973 621 199

Actualitat 

Notícies

Les condicions meteorològiques obliguen a posposar la primera prova dels FIS Para Alpine Ski 2023

Data de la notícia: 21-01-2023
Compartir aquest esdeveniment
Tags: PARASKI ALPÍ 2023, PARASKI ALPÍ ESPOT 2023, MUNDIALS PARASKI ALPÍ 2023, CAMPIONATS MÓN PARASKI ALPÍ 2023

Les fortes ràfegues de vent i les intenses nevades de les últimes hores han fet que el programa del campionat hagi de variar lleugerament

 

Les esquiadores espanyoles Audrey Pascual i María Martín-Granizo participaran a les proves de Slalom i Slalom Gegant. L’esquiador andorrà Roger Puig participarà en les disciplines de Slalom i Supergegant

ESPOT, 21 de gener de 2023

 

Avui, 21 de gener, havia de disputar-se la primera de les competicions del campionat, la prova de Supergegant en les categories masculina i femenina, però després de les avaluacions del jurat pel que fa a les condicions meteorològiques i l’estat de les pistes, l’organització s’ha vist obligada a suspendre la cursa i posposar-la. Malgrat que tot estava a punt per acollir la primera prova de la competició, les fortes ràfegues de vent i les temperatures de les darreres hores han dut a la FIS a prendre aquesta decisió. Anja Skutelj, directora de cursa Para Ski de la FIS explica, des de l’estació d’esquí d’Espot i després de l’última reunió del jurat: “avui no hem tingut gaire sort. Degut al mal temps i al fort vent a la part de dalt - més de 130 km/h - hem vist que no tindríem opcions”.

 

En aquest sentit, Joan Puig, director de cursa dels mundials FIS Para Alpine Ski 2023, ha explicat que “a l’hora de definir els canvis d’horari quan les condicions meteorològiques són adverses, l’organització convoca reunions cada hora en què hi participen el director de cursa, el director de l’estació, els tècnics de pista i membres de la Federació Internacional d’Esquí. En aquestes reunions s’estableix una hora límit per decidir si les proves es poden posposar pel mateix dia o pels següents dies de competició, sempre dins les dates establertes, en aquest cas sense anar més enllà del 29 de gener”.

 

Durant la jornada, alguns dels atletes han aprofitat per entrenar i l’equip d’Espot Esquí ha treballat perquè les proves puguin disputar-se quan les condicions meteorològiques millorin, cosa que s’espera que passi en les properes hores. Avui a les 17h se celebrarà la Captains Meeting, la reunió diària en què els membres de l’organització decideixen l’horari del dia següent i realitzen el sorteig per conèixer l’ordre de sortida dels atletes.

 

Així doncs, després de la reunió es coneixerà la disciplina de la primera prova en disputar-se, demà diumenge 22 de gener, així com els horaris i la start list dels corredors. Els resultats de les curses es podran seguir a través d’aquest enllaç.

Les condicions meteorològiques obliguen a posposar la primera prova dels FIS Para Alpine Ski 2023
FGCALTRES WEBS D’FGC TURISME
Reservar a Espot
Compra / recàrrega forfet
Top
x
CLUB PIRINEU 365
Introdueixi el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.